2013-04-25 12:05:46• hírek • Kocsis Zoltán

Madarak napja szombaton a Kossuth-kertben

Mint minden évben, úgy idén is megszervezi a madarak napját a Román Madártani Egyesület Szatmári Osztálya. Az eseményre eredetileg  április 20-án került volna sor, ám mivel akkor tanítási nap volt, így egy héttel elhalasztották. Az új dátum tehát április 27., szombat. A helyszín a megszokott:  a szatmárnémeti Kossuth-kert.

Az egyesület vezetői, szakemberei délelőtt 10.00 órára várják az érdeklődőket a tó közelében található kicsiny kis dombon. A rövidnek ígért, két (de elképzelhető, hogy három) nyelvű köszöntő után különböző programok, vetélkedők várnak a madárbarátokra. Ennek első lépéseként felmérik a Kossuth-kertben található varjúfészkek számát. Bemutatnak különböző, a madarak megfigyeléséhez használt távcsöveket, lesz aszfaltrajz és fotókiállítás is - mindezeknek természetesen a madarakról kell szólniuk.

A Zöld Házban vetítés, a  dombon pedig kétnyelvű a „ki mit tud a madarakról" vetélkedő ígérkezik érdekesnek - utóbbi esetben a tudorok természetesen apró jutalomban is részesülnek.

Fazekas Lóránd, a Román Madártani Egyesület Szatmári Osztályának elnöke érdeklődésünkre elmondta, a Kossuth-kertben évente megközelítőleg 15-20 madárfaj fordul meg. Ezek közül viszont csak 8-10 fészkel és költ is a szatmáriak kedvenc parkjában. Ilyen a vetési varjú, a csóka, a fülesbagoly, a vércse, a fakopáncs, a csuszka vagy a cinke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: